نحوه روکش کردن دندان عصب کشی شده

شرح نحوه روکش دندان عصب کشی شده به طور کامل

گاهی دندان ها انقدر بر اثر خرابی از بین می روند که ممکن است به جز یک پایه ی ضعیف و تو خالی دیگر چیزی از آنها باقی نماند. در چنین زمانی این دندان ها نیازمند روکش هستند. ما در این مطلب به شما نحوه روکش دندان عصب کشی شده را به خوبی آموزش خواهیم داد.

اگر دندان های شخصی درشرایط فوق قرار گیرد، دکتر اغلب دندان های او را عصب کشی کرده و سپس بر روی پایه ی باقی مانده ی دندان ها از روکش استفاده می کند. معمولا روند اینگونه است که پیش از اینکه دکتر تصمیم به این کار بگیرد ابتدا بیمار را به رادیو گرافی می فرستد.

عکس های رادیو گرافی دندان به آسانی درصد تخریب دندان ها را نشان داده و موجب می شود که دکتر بتواند در ارتباط با ترمیم و احیای دندان ها درست ترین تصمیم را اتخاذ کند.

انواع روکش دندان

روکش دندان عصب کشی شده چیست؟

روکش دندان ماده ای شبیه دندان است که برای ترمیم دندان، بر روی دندان های از بین رفته قرار می گیرد. روکش دندان از لحاظ شکل، اندازه، قدرت و کاربرد کاملا مانند دندان واقعی عمل کرده و از یک چسب مخصوص برای ثابت ماندن آن بر روی باقیمانده دندان قبلی استفاده می گردد.

مراحل روکش دندان عصب کشی شده

نحوه روکش دندان عصب کشی شده شامل پنج مرحله است:

1.       مرحله آماده سازی دندان ها

این مرحله شامل از بین بردن بخش های زائد و تمیز کردن سطح دندان به طور کامل است. در واقع باید این زیر سازی صورت گیرد تا روکش بتواند در محل دندان مقاوم تر و پایدارتر بایستد.

مرحله قالب گیری دندان

2.       مرحله قالب گیری دندانعصب کشی شده

در این مرحله از دندان ها قالب گیری می شود تا روکشی که قرار است برای این دندان ها ساخته شود کاملا مناسب فرم فک و دندان های شخص مورد نظر باشد. پس از تهیه ی قالب، به منظور ساخت روکش آن را به لابراتوار دندان پزشکی می فرستند.

3.       مرحله روکش موقت

ساخت روکش برای دندان ها در لابراتوار دندان پزشکی ممکن است حدودا به مدت دو هفته زمان ببرد. نحوه روکش دندان عصب کشی شده در این مرحله به این صورت است که به منظور جلوگیری از آسیب دیدن دندان ها یک روکش موقت را روی آن ها قرار می دهند تا روکش اصلی ساخته شده و ارسال شود.

روکش موقت پایداری و مقاومت روکش اصلی را نداشته و لازم است تا زمانی که روکش اصلی ساخته می شود، در غذا خوردن مراعات کرده و به شدت از دندان های خود مراقبت و نگه داری کرد.

4.       مرحله ساخت روکش اصلی برای دندان

در این مرحله روکش دندان توسط پزشک در لابراتوار دندانسازی ساخته می شود.

5.       نصب روکش دندان در محل خود

 پزشک بعد از دریافت روکش آن را در محل دندان های بیمار قرار می دهد تا از مناسب بودن اندازه های آن مطمئن شود. گاهی روکش دندان ساخته شده نیاز به یک سری اصلاحات مختصر دارد که پزشک در این مرحله سعی می کند همه ی اصلاحات را انجام داده و سپس روکش را در محل خود نصب کند.

موارد بالا تمامی مراحلی بود که نحوه روکش دندان عصب کشی شده را به طور کامل بیان می کرد. امیدواریم تا اینجای کار از مطلب لذت برده باشید . در ادامه به برسی جنس روکش دندانی پرداخته و با انواع آن آشنا خواهیم شد.

انواع روکش دندان عصب کشی شده

روکش های دندانی از جنس های مختلفی ساخته می شوند که در زیر چند مورد از آنها را برای شما نام می بریم:

روکش دندان چیست

1.       روکش چینی  فلزی

این روکش ها از دو جنس چینی و فلز تولید می شوند. به گونه ای که بخش درونی آن فلز و بخش بیرونی آن چینی است. قسمت فلزی این روکش معمولا از فلز هایی مانند طلا، نیکل، کروم و کبالت ساخته می گردد.

2.       روکش های ژاکت کراون

این روکش ها تنها از یک جنس ساخته شده و مقاومت کمتری نسبت به روکش چینی فلزی دارد. دلیل مقاومت کم آن هم یکی عدم داشتن بخش فلزی در درون خود و دیگری جنس ضعیف و کیفیت پایین تر آن است. معمولا از این روکش ها در دندان های جلو استفاده می کنند.

3.       روکش های تمام چینی

این روکش ها نیز مانند روکش های چینی و فلزی از دو بخش تشکیل شده اند. با این تفاوت که بخش درونی این روکش ها از فلز نیست و به همین دلیل به آن روکش تمام چینی می گویند. بخش درونی این روکش از سرامیک تقویت شده است و این روکش نسبت به دو روکش قبلی بسیار گران تر می باشد.

 

بریج و بریجینگ دندان چیست؟

در ادامه ی روش و نحوه روکش دندان عصب کشی شده به مبحث بریجینگ می رسیم. اگر بخواهیم دقیق بگوییم، می توان گفت زمانی که یک دندان کشیده می شود، بین دندان ها یک فضای خالی به وجود می آید. بریج در حقیقت یک نوع روکش دندانی بوده که این فضای خالی را پر می کند.

نحوه ی پر کردن این فضا هم به این صورت است که ابتدا یک پروتز متشکل از سه دندانه توسط پزشک ساخته می میشود. سپس این دندانه ها روی دندان های کناری دندان کشیده شده فیکس شده و محل دندان کشیده شده را نیز به خوبی می پوشانند. به طوری که به نظر می رسد در محل دندان کشیده شده دندان وجود دارد.بریج و بریجینگ دندان چیست

مزیت های روکش دندان چیست؟

روکش های دندانی دارای مزیت های زیر هستند:

  • حفظ ساختار دندان ها در برابر شکستگی
  • حفظ سلامت بافت های اطراف دندان
  • زیباسازی دندان ها

معایب روکش دندان چیست؟

نحوه روکش دندان عصب کشی شده به این صورت است که دندان ها قبل از روکش شدن تراش می خورند، اگر از روکش های دندان به خوبی مراقبت نشود می تواند خسارات زیر را به دنبال داشته باشد:

  • سریع تر شدن روند پوسیدگی دندان ها
  • ضعیف شدن روکش در محل اتصال
  • از بین رفتن دندان ها

هزینه روکش دندان

عمل روکش کردن دندان در سه مرحله شامل هزینه می شود. مرحله اول هزینه ی ویزیت و دستمزد پزشک، مرحله ی دوم هزینه ی انتخاب جنس روکش دندان و مرحله ی سوم هزینه ی لابراتواری است که در آنجا قرار است روکش دندان شما ساخته شود.

در نتیجه

ما در این مطلب به طور کامل مراحل و نحوه روکش دندان عصب کشی شده را برای شما شرح دادیم. تنها نکته ی لازم صرفا این است که شما به مزایا و معایب و هزینه های این کار توجه کرده و بعد در مورد روکش کردن دندان های خود تصمیم بگیرید.

سوالات متداول در مورد نحوه روکش دندان عصب کشی شده

  • چگونه تشخیص دهیم که دندان بعد از عصب کشی به روکش نیازمند است؟
    اصولا این پزشک است که بعد از عصب کشی، نیاز یا عدم نیاز بیمار به روکش را تشخیص می دهند.

  • آیا همه ی دندان هایی که عصب کشی شده اند نیاز به روکش دارند؟
    خیر، گاهی میزان خرابی دندان های عصب کشی شده مختصر بوده و همچنان ساختمان اصلی خود را دارا می باشند. در این هنگام مشکل تنها با پر کردن برطرف می شود.

  • آیا روکش به دندان ها آسیب می زند؟
    خیر، روکش نه تنها به دندان ها آسیب نمی زند، بلکه به مقاومت و زیبایی آنها نیز کمک می کند.

نوشتن دیدگاه
دریافت تخفیف 15% درصدی مانادنت ویژه مراجعه کنندگان از طریق سایت
شنبه تا چهارشنبه 8 الی 17 و پنجشنبه ها 8 الی 13 آماده پاسخگویی به شما هستیم